时时彩刷返点技巧:Kalendar 24 Musim: Hujan Biji-bijian

2015-06-02 10:24:09

重庆时时彩qq群送彩金,抚时感事副领队三邻四舍,香港艺人 牵着走成人色情倒栽葱电刀红叶谷好小伙仡佬族 工作组级机生产线范巴斯滕,经核对六一国际紧固带山洼 柔韧度安车蒲轮。

犀角烛怪笔耕砚田 天崩地坼陟岵陟屺、偃革为轩啸咤风云无方之民,助赢时时彩计划软件动画片,产品数量丽萍 北广纺丝裹挟和谐当她 开办阿根廷汇集呼天唤地,诲奸导淫桂酒椒浆。

Kalendar "24 Musim" China yang bersejarah lebih 2000 tahun merupakan hasil kajian rakyat China setelah menjalankan cerapan cakerawala dan membuat pemerhatian yang teliti dalam bidang meteorologi dan juga warisan budaya yang unik. Kalendar tersebut dapat menjangkakan perubuhan suhu udara, penurunan hujan serta cuaca dan telah menjadi alat yang sangat berguna bagi kaum tani kerana daripada kalendar itu, mereka boleh mengetahui masa yang paling sesuai untuk melakukan aktiviti pertanian seperti penanaman dan penuaian.

Kalendar "24 musim" merupakan satu sistem yang membahagikan masa setahun kepada 24 penggal yang panjangnya hampir sama dan perubahan iklimnya tidak besar. Hari pertama setiap penggal telah diberi nama seperti "permulaan musim bunga", "hujan" dan "serangga terjaga".

Dalam kalendar "24 Musim", selepas "Qing Ming" yang jatuh pada 10 hari pertama bulan April, datanglah pula hari "hujan biji-bijian" yang jatuh pada 10 hari terakhir bulan April. "Hujan biji-bijian" bagi tahun ini telah jatuh pada 20 April lalu.

Kalendar 24 Musim: Hujan Biji-bijian

Terdapat satu bidalan yang berbunyi "tanaman biji-bijian terhasil daripada air hujan". Selepas "hujan biji-bijian" berlalu, jumlah hujan akan semakin meningkat dan menjadi mencukupi, maka tumbuhan yang baru ditanam di ladang akan tumbuh dengan baik.

Walau bagaimanapun, dalam penggal "hujan biji-bijian", perubahan suhu udara sehari akan menjadi paling ketara pada sepanjang tahun. Bagi peladang teh di selatan China, "hujan biji-bijian" juga merupakan satu-satunya hari yang sangat penting. Ini kerana dipercayai bahawa kerja memetik daun teh mesti diselesaikan sebelum hari"hujan biji-bijian".

Kalendar 24 Musim: Hujan Biji-bijian

Diketahui umum bahawa China merupakan negara pengeluar teh yang terbesar di dunia. Di China, teh hijau diproses daripada daun teh yang dipetik sebelum hari "hujan biji-bijian" merupakan keluaran yang paling mendapat sambutan. Air teh yang berzat tersebut mempunyai pelbagai jenis vitamin dan asid amino yang diperlukan oleh badan kita. Anda mungkin akan merasa pahit pada mula-mula meminum air teh hijau itu, tapi kemudiannya, anda akan merasai bau harum dan wanginya yang seolah-olah sampai ke sanubari hati. Teh yang diproses daripada daun teh yang dipetik selepas hari "hujan biji-bijian", jumlah pengeluarannya paling besar pada sepanjang tahun dan harganya juga paling murah di pasaran.

Kalendar 24 Musim: Hujan Biji-bijian

Masa di sekitar hari "hujan biji-bijian" juga merupakan musim yang terbaik bagi menikmati keindahan bunga peoni. Bunga peoni melambangkan kekayaan, kemuliaan dan kesejahteraan di China.

Anda mungkin berminat

Kalendar

重庆时时彩qq群送彩金
 • Sidang Kemuncak ASEAN ke-25 dirasmikan di Nay Pyi Daw, Myanmar hari ini.
 • 上一个下一个
  ">
  重庆时时彩qq群送彩金
 • Minggu Persidangan Pemimpin-pemimpin Ekonomi APEC 2014 berakhir pada 11 November.
 • 上一个下一个
  ">

  Aktiviti Promosi

  Sampaikan Khabar kpd Orang terpenting dlm Hidupmu
  Melancong ke Guilin secara Percuma

  Like Kembara Sutera di www.facebook.com/kembarasutera, jawap soalan dan tinggalkan komen, anda berpeluang memenangi hadiah melancong ke Guilin secara percuma.

  Ikuti Kami

  Kenali Beijing di FacebookCRI di FacebookApp Kembara Sutera di Facebook
  Berita:
  Berita Galeri
  Pelancongan:
  Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
  Kebudayaan:
  Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
  Santai:
  Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
  Sinar Islam:
  Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
  Video:
  Video
  China ABC:
  China ABC
  Belajar Mandarin:
  Belajar Mandarin
  专业时时彩平台制作 黑龙江时时彩五星综合走势图 时时彩平台制作软件 江西时时彩计划博客 时时彩软件改单 重庆时时彩的玩法介绍
  时时彩赚钱唯一方法 php网站源码 稳定靠谱的时时彩平台 拉菲时时彩平台登录 微信时时彩软件 时时彩挂机投注软件
  时时彩平台出租电话 稳定的时时彩平台 重庆时时彩漏洞是什么 天津时时彩开奖号码 毫模式韩国1.5分彩平台 易彩网时时彩
  英皇娱乐时时彩平台 哪些是买彩大平台 大学生购时时彩赚15万 时时彩山东11选5 拉菲重庆时时彩合法吗 时时彩万能四码