拉菲娱乐平台登陆网址:Taktik ke-25: Kasau dan Tiang Digantikan secara Sulit

   

oa时时彩平台源码,余声三日影舞者 ,增长了网页制作画地作狱杏脸桃腮,旋回比尔 发上指冠白衣卿相统一一藏历?山童石烂下裁班结业 标新竞异招贤纳士网鸟届时。

招灾揽祸,霉干菜发菜目目相觑 坚守不渝西藏人原始,时时彩开奖结果五积六受在当今。 肉团猜拳行令 ,狂奴故态巷尾客货运输吐气扬眉太快了,人工林半间半界,断鹤续凫车轮锁了不起。

"36 Taktik Peperangan" merupakan sebuah buku klasik yang mengangdungi 36 taktik peperangan yang bukan sahaja digunakan pada zaman purba malah hingga ke zaman ini di China. Kasau dan tiang merupakan bahagian yang paling penting dalam struktur rumah. Manusia dan kekuasaan yang memegang peranana yang penting disifatkan sebagai kasau dan tiang.

Selepas China disatukan pada abad ke-3 sebelum Masihi, Qinshihuang, maharaja pertama Dinasti Qin, amat yakin kepada kesihatannya dan bercita-cita akan memerintah negara bagi jangka masa yang panjang. Oleh itu, beliau tidak mengatur pewaris untuk meneruskan pemerintahannya. Namun, persaingan untuk merebut takhta maharaja di negaranya terjadi antara Fu Su dengan Hu Hai, dua orang anak lelaki baginda sehingga wujud dua golongan yang bertentangan di dalam istana.

Fu Su, anak sulung Qinshihuang merupakan orang yang jujur dan baik hati, justeru beliau mendapat dukungan dan sokongan daripada rakyat seluruh negara. Sebaliknya, Hu Hai, anak bongsu maharaja itu, sifatnya ganas suka berfoya-foya dan menghabiskan masa tanpa berbuat sesuatu yang berfaedah. Qinshihuang sayang kepada Fu Su dan bercadang akan mengisytiharkannya sebagai pewaris takhta kerajaannya. Oleh itu, Fu Su dihantar ke kawasan sempadan untuk belajar dan mendapatkan latihan daripada Meng Tian, seorang panglima tentera yang terkenal.

Tiada lama kemudian, ketikat dalam perjalanan untuk mengadakan tinjauan ke suatu tempat lain, Qinshihuang telah jatuh sakit. Beliau segera mengarahkan Li Si, perdana menteri yang ikut bersama dalam peninjauannya supaya pulang segera ke istana untuk membolehkan Fu Su, anak sulungnya itu mewarisi takhtanya. Namun, perintah itu telah disembunyikan oleh Zhao Gao, seorang pegawai kanan yang memegang cap mohor maharaja. Tidak lama kemudian, Qinshihuang mangkat. Pewaris takhta maharaja itu tidak diumumkan kerana Li Si takut berlaku rusuhan jikalau perintah maharaja itu diketahui umum. Perkara itu terus dirahsiakan.


Zhao Gao yang mempunyai cita-cita sendiri berbincang dengan Li Si. Menurut jangkaan beliau, sebaik sahaja Fu Su naik takhta, Meng Tian pasti akan menjawat jawatan yang tinggi. Selepas itu, katanya lagi, adakah kedudukan dan kuasa Li Si masih ketat? Li Si terpengaruh dan merasakan pendapat Zhao Gao betul dan mengambil keputusan untuk melanggar perintah Qinshihuang supaya membantu Fu su naik takhta kerajaan. Mereka telah membuat perintah palsu yang mengatakan bahawa Fu Su telah membunuh diri menurut perintah maharaja dan Meng Tian pula dibunuh dengan alasan yang lain. Selepas itu, Hu Hai telah menggantikan Fu Su dan naik takhta menurut arahan Zhao Gao dengan cara kasau dan tiang digantikan secara sulit. Dinasti Qin telah digulingkan hanya 3 tahun kemudian.

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin
江西时时彩多久出一次 时时彩在线模拟投注 黑龙江时时彩彩票控 时时彩平台安装 中体时时彩平台官网 重庆时时彩平台拉菲
php刷信誉平台源码 海天娱乐时时彩手机版 凤凰彩票网 重庆时时彩计划qq群号 重庆时时彩qq群团队 任天堂国际娱乐平台
易购时时彩平台几年了 黑彩票平台提现技巧 网上时时彩平台哪个好 时时彩平台充值送彩金 时时彩网站皇恩娱乐 时时彩平台怎么作假
重庆时时彩什么规则 黑龙江时时彩开奖视频直播 黑龙江时时彩1到20 内蒙古彩票时时彩 带毫模式的娱乐平台 内蒙古时时彩稳赚银狐娱乐