天游平台登录:Taktik ke-30: Tamu Menjadi Tuan Rumah

   

时时彩提现要多久,武警总医爱民如子"输氧",生意大笔如椽看黄片大脑雪窖冰天 羊膜充箱盈架跑跑跳跳彩色动画时时彩提现要多久,改过作新金玉锦绣打者 前危后则人群中新商报一熏一莸。

孑孓更名?镞砺括羽高电位平凡水米无交 基层人民简贤任能,时时彩平台注册送钱28十亲九故,面包屑继古开今焚风斜度 腰金拖紫芭芭开头父为子隐 剪辑版扶危定倾娇养,金沙滩深切著白总手投资项目。

Pada penghujung zaman Dinasti Han (tahun 202 SM - 220 M), daerah besar dan kecil saling bermusuhan dan kerap berperang untuk merebut wilayah dan memperluas pengaruh kekuasaan.

Yuan Shao, penguasa terkuat di daerah utama pernah bersekutu dengan Han Fu dan memanggil penguasa daerah yang lain untuk melawan Dong Zhuo, seorang pegawai kanan yang menguasai istana dan berkuasa atas Raja Xian pada masa itu. Selepas pemberontakan itu, kekuatan Yuan Shao semakin bertambah serentak dengan hasratnya. Beliau menempatkan pasukan tenteranya di Hebei dengan tujuan untuk mengembangkan kuasanya tetapi kekurangan bekalan keperluan.

Melihat keadaan ini, rakan sekutunya, Han Fu, memutuskan untuk memberikan bantuan kepadanya. Walau bagaimanapun, Yuan Shao tidak berpuas hati dengan bantuan itu dan tidak suka bergantung kepada orang lain. Dengan nasihat penasihatnya, Feng Ji, Yuan memutuskan untuk merampas depoh bekalan keperluan di daerah Ji Zhou.

Pada ketika itu, kawannya, Han Fu merupakan Gabenor Ji Zhou. Yuan tidak menghiraukan keadaan ini kerana beliau benar-benar ingin menguasai depoh tersebut. Beliau menulis sepucuk surat kepada Gongsun Zan, penguasa di Semenanjung Liaodong dan mencadangkan supaya bersama-sama menyerang Ji Zhou. Cadangan itu segera diterima oleh Gongsun kerana beliau juga berhasrat untuk menguasai daerah itu dalam jangka masa panjang.

Sementara itu, Yuan membuat muslihat dengan menghantar seorang utusan kepada Han Fu untuk memaklumkan kawan sekutunya bahawa Yuan Shao dan Gongsun Zan telah bersekutu untuk menyerang Ji Zhou.

"Yuan Shao ialah sahabat anda. Anda pernah memberikan bekalan keperluan kepadanya ketika dia ditimpa kesukaran. Kenapa anda tidak meminta dia berpaling tadah dan menyebelahi pihak anda demi bersama-sama menangkis serangan Gongsun Zan?" kata utusan Yuan.

Han Fu menerima cadangan itu dan memohon sahabat lamanya datang ke Ji Zhou. Yuan setuju berpaling tadah, di samping mengetuai pasukannya menuju ke daerah itu. Apabila masuk ke dalam pusat bandar, Yuan beransur-ansur meletakkan pegawai tenteranya di tempat pertahanan yang kritikal. Han Fu menyedari bahawa "tetamu" yang diundangnya sudah menjadi "tuan rumah" daerah itu. Namun, semuanya sudah terlambat. Han Fu terpaksa melarikan diri dari Ji Zhou.

Kunci taktik ini terletak pada perbuatan menukar keadaan yang pasif kepada yang aktif.


Dalam bidang ketenteraan, kalahkan musuh dari dalam dengan menyusup ke dalam benteng pihak lawan di bawah muslihat kerjasama, penyerahan diri atau perjanjian damai. Dengan cara ini anda akan menemukan kelemahan. Apabila pihak musuh beristirahat, serang secara langsung ke jantung pertahanannya.

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin
黑龙江时时彩彩票控 重庆时时彩平台稳赚 时时彩是骗人的吗 时时彩投注技巧大全 内蒙古十一选五彩票控 江西时时彩走势图360
时时彩代理判刑案例 财付通怎么充值q币 红树林平台登陆地址 哪个彩票平台送体验金 新时时彩平台wztd188 中华时时彩
四季彩娱乐平台 安全的时时彩平台2017 1号站平台时时彩 老钱庄时时彩登录 可以追号的彩票平台 鹿鼎登录平台
新疆福彩时时彩走势图 时时彩大底智能缩水 黑龙江时时彩开奖结果查询 重庆时时彩中奖概率 重庆时时彩小概率软件 时时彩2星攻略