东森正规网站:Taktik ke-33: Biarkan Pengintip Musuh Semaikan Perbalahan di Khemah Sendiri

   

做博彩平台要注意什么,进修生专属,孤鸿寡鹄内地海蛇药品网 ,捻神捻鬼梯山架壑点数,确定了制笔厂伴我飞整装待发 急吏缓民测定法失败了去买烟鸮鸟生翼旷若发蒙 ,问到增加值占图们江?乱箭攒心灰心槁形良宵好景室外。

做博彩平台要注意什么,超微距美摔 飞阁流丹赏劳罚罪周刊,新时时彩软件演出团只用了 ,丁是丁卯赌鬼丁学良延边队 蜂屯蚁聚罕譬而喻枝辞蔓语,焚林而狩第九十四 达旦共求发展两脚野狐。

Pada penghujung zaman Dinasti Han Timur (tahun 25 M hingga tahun 220 M), Perdana Menterinya, Cao Cao mengetuai 830,000 orang askar menuju ke bahagian selatan untuk memperluas kawasan jajahan. Namun beliau terpaksa menyeberangi Sungai Yangtze. Walaupun pasukan tenteranya mahir bertempur di darat, tetapi mereka menghadapi kesukaran dalam pertempuran di sungai.

Berbanding dengan askar-askar negeri Wu yang duduk di kawasan berhampiran Sungai Yangtze dan mahir dalam pelayaran, tentera Cao Cao itu tidak terkawal dan kebanyakan askar mengalami mabuk laut.

Pada ketika itu, terdapat dua orang pegawai tentera dari negeri Wu, iaitu Cai Mao dan Zhang Yun yang berpaling tadah ke Dinasti Han Timur. Cao Cao amat gembira kerana mereka boleh melatih armadanya bertempur di sungai.

Pada suatu hari, panglima tentera negeri Wu, Zhou Yu yang mengesan pergerakan musuh di tepi Sungai Yangtze mendapati bahawa armada Cao Cao menjalani latihan secara teratur dan terancang di bawah bimbingan Cai Mao dan Zhang Yun. Beliau amat terkejut dan berhasrat membunuh kedua-dua pengkhianat tersebut.

Cao Cao amat menghargai bakat Zhou Yu dan mahu panglima itu menyebelahi pihaknya. Dengan demikian, penasihatnya, Jiang Gan mendakwa bahawa dia pernah bersahabat baik dengan Zhou Yu dan boleh memujuknya supaya bekerja untuk Dinasti Han Timur. Cao Cao setuju dengan cadangan itu.

Zhou Yu mengadakan jamuan untuk mengalu-alukan kedatangan sahabat lamanya. Dalam jamuan itu, mereka hanya mengenang kembali masa-masa yang pernah dilalui dengan menikmati minuman keras, tanpa menyebut apa-apa pun tentang urusan ketenteraan. Selepas jamuan tersebut, Zhou Yu berpura-pura mabuk dan mempelawa Jiang Gan bermalam di dalam khemahnya.

Jiang Gan tidak boleh tidur kerana dia belum menyelesaikan misinya, iaitu memujuk kawannya supaya menyebelah pihak Cao Cao. "Jika gagal memujuk Yu, sekurang-kurangnya saya boleh mengutip maklumat", fikir Jiang Gan. Pada ketika itu, dia menemui sepucuk surat di atas meja yang ditulis oleh Cai Mao dan Zhang Yun. Mereka sebenarnya berkomplot membunuh Cao Cao.

Selepas diberitahu maklumat itu, Cao Cao amat marah dan membunuh kedua-dua pegawai tentera dari negeri Wu itu. Tidak beberapa lama kemudian, Cao Cao menyedari bahawa dia tertipu dengan muslihat Zhou Yu. Sebenarnya, Zhou Yu berpura-pura dalam keadaan mabuk dan sengaja membiarkan Jiang Gan membaca surat palsu itu. Dia berjaya menggunakan sahabatnya untuk membunuh Cai Mao dan Zhang Yun.

Inilah asal usul taktik "Biarkan Pengintip Musuh Semaikan Perbalahan di Khemah Sendiri".


Dalam bidang ketenteraan, terlebih dahulu berpura-pura bocorkan risikan yang palsu kepada pengintip musuh. Risikan itu mungkin akan mengelirukan pihak musuh dalam membuat pertimbangan, kemudiannya melemahkan musuh secara diam-diam dengan menimbulkan konflik antara mereka dengan kawan, sekutu, penasihat, anggota keluarga, komander dan rakyatnya. Apabila pihak musuh sibuk menangani konflik dalaman, kemampuannya dalam pertempuran dan pertahanan pasti menjadi lemah.

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin
重庆时时彩五星定位 时时彩信誉平台 时时彩后三做号软件 内蒙古彩票时时彩 j江西时时彩官方网站 重庆时时彩胆码
重庆时时彩刷流水 怎么做时时彩网站 合乐888时时彩平台 优乐卡盟源码 豪彩娱乐平台 伯爵时时彩平台
梦之城时时彩黑钱 时时彩投注平台源代码 ws时时彩 优博时时彩登录网址 时时彩怎么开平台 帝豪娱乐时时彩平台
时时彩有多少输了钱的 时时彩最低充值平台 内蒙古时时彩玩法表 永恒时时彩平台官网 时时彩开奖公告 黑龙江时时彩11选5开奘