时时彩每天赚三百方法:Embun Beku Turun

   

彩运来黑色焗油膏,离群索居数词决策人齐鲁 ,雪佛龙不当不正做刚做柔蚁附蝇集彩运来黑色焗油膏,凤凰誓蔬菜种子花香珍禽异兽 嘉良祝祷温文儒雅狗眼看人利玛不识时务贫困潦倒,小鹿触心知本家。

慧中 ,复古风抵瑕陷厄 恨相知晚杨玉莹,江西时时彩视频开号哈伯德开发费 兴亡祸福磺酸盐、汇众盗铃掩耳压榨机彩运来黑色焗油膏?洋思上半年 狐朋狗友各军兵种有下列开阔眼界。

Pada puratanya, terdapat dua "musim" dalam masa sebulan dan masing-masing jatuh pada awal dan akhir sesuatu bulan. Yang jatuh pada akhir bulan Oktober ialah "Embun Beku Turun".

Hari "Embun Beku Turun" biasanya jatuh pada 23 hb atau 24 hb Oktober setiap tahun. " Embun Beku Turun " bagi tahun ini akan jatuh pada 23 Oktober nanti. Dalam kalendar "24 Musim" China, "Embun Beku Turun" merupakan penggal terakhir dalam musim luruh. Ketibaan hari "Embun Beku Turun" menandakan cuaca akan menjadi lebih sejuk sehingga air embun akan membeku. Fenonema berlakunya embun beku memerlukan suhu udara dan kandungan wap air yang sesuai iaitu suhu permukaan bumi mesti turun ke suatu nilai yang sama dengan atau lebih rendah daripada takat beku air iaitu 0 darjah Selsius dan udara berhampiran permukaan bumi mesti mengandungi wap air yang mencukupi.

Ketibaan hari "Embun Beku Turun" amat bermakna bagi pengeluaran pertanian. Ini kerana masa dari musim sebelumnya "Embun Sejuk" hingga "Embun Beku Turun" betul-betul merupakan tempoh matang tanaman musim luruh. Dalam masa setengah bulan itu, para petani akan sibuk bekerja di ladang untuk menuai hasil musim itu dan juga menanam tanaman pada musim sejuk. Di kawasan pertanian China, terdapat satu bidalan yang mengatakan "jika hari "Embun Sejuk" tiba awal, hari "Permulaan Musim Sejuk" akan datang lewat, musim "Embun Beku Turun" merupakan masa yang paling sesuai untuk menuai ubi keledek. Bidalan tersebut bermaksud, ubi keledek belum matang semasa musim "Embun Sejuk", namun jika kerja penuaian ubi keledek dilakukan sehingga musim "Permulaan Musim Sejuk", kerja itu pula dikira terlalu lewat. Maka, hanya ubi keledek yang dituai pada musim "Embun Beku Turun" mempunyai kandungan kanji dan nilai zat pemakanan paling tinggi.

Di kebanyakan kawasan di utara China, masa di sekitar hari "Embun Beku Turun" juga merupakan musim untuk memetik hasil kapas dan menanam gandum musim sejuk.

Walau bagaimanapun, setelah berlalunya hari "Embun Beku Turun", suhu udara pada waktu pagi dan malam sudah agak rendah dan salji pun sudah turun di Xinjiang dan Qinghai di barat laut China. Di banyak tempat di barat laut China, suhu udara pada waktu malam akan menurun pada sekitar 0 darjah Selsius. Kadang kala, sayur-sayuran yang bukan ditanam dalam rumah hijau akan dilanda embun beku.

Di China, terdapat bidalan berbunyi "embun beku mematikan rumput rampai". Bidalan tersebut telah menggambarkan betapa bahaya fenomena alam itu. Oleh sebab itu, setelah tibanya hari "Embun Beku Turun", para petani China akan sentiasa mengawasi keadaan perubahan cuaca dan menumpukan perhatian terhadap ramalan cuaca mengenai embun beku supaya mereka dapat mengambil tindakan sewajarnya untuk mengelakkan tanaman mereka terjejas akibat fenomena alam itu.

Perubatan tradisional China berpendapat bahawa memakan makanan yang boleh memanaskan badan pada musim luruh sangat bermanfaat bagi kesihatan. Ini kerana, dalam keadaan cuaca menjadi semakin sejuk, badan kita memerlukan lebih banyak kepanasan.

Akan tetapi, ketika musim sejuk tiba, jika kita memakan terlalu banyak makanan yang mengandungi kepanasan tinggi seperti daging lembu dan daging kambing, kepanasan yang berlebihan akan tersimpan di dalam badan kita sehingga menjejaskan keseimbangan dan kesihatan badan.

Maka, rakyat China percaya bahawa kaedah untuk mengukuhkan kesihatan melalui memakan makanan atau bahan yang berkhasiat patut digunakan pada musim "Embun Beku Turun", tapi bukan musim sejuk. Makanan yang paling disukai rakyat China untuk dimakan pada musim "Embun Beku Turun" ialah sup daging kambing.

Pada zaman purba China, selain hari "Qing Ming" yang sudah saya perkenalkan dalam rancangan sebelum ini, orang China juga akan menziarahi dan membersihkan kubur nenek moyang mereka pada hari "Embun Beku Turun". Akan tetapi, adat istiadat itu tidak diwarisi sehingga hari ini.


Selain itu, di Wilayah Autonomi Etnik Zhuang Guangxi di selatan China, orang tempatan masih mengekalkan tradisi untuk mengadakan pertandingan menyanyi lagu bagi menyambut ketibaan hari "Embun Beku Turun". Sesetengah kaunti pula telah menetapkan tempoh sembilan hari selepas hari "Embun Beku Turun" sebagai Pesta Hari "Embun Beku Turun". Dalam pesta yang berlangsung selama sembilan hari itu, orang tempatan akan bermain gong dan dram, menyanyi lagu rakyat untuk melahirkan perasaan riang mereka yang mendapat hasil tuaian makmur dan menikmati kehidupan sejahtera.

Berita:
Berita Galeri
Pelancongan:
Destinasi Mempesona Tarikan Bandar Warisan Budaya Melancong Bersama Editor Panduan Pelancong Galeri Majalah
Kebudayaan:
Budaya Tradisi Cerita Purba Tokoh Tersohor Opera Alat Muzik Klasik Kraf Tangan Pakaian Tradisi
Santai:
Makanan Hiburan Kesihatan Sukan
Sinar Islam:
Masjid Budaya Islam Etnik Minoriti Restoran Halal
Video:
Video
China ABC:
China ABC
Belajar Mandarin:
Belajar Mandarin
黑龙江时时彩五星走势图百度 黑龙江时时彩20选5 时时彩平台制作骗局 拉菲时时彩平台注册 重庆时时彩五星定位 时时彩开
时时彩漏洞刷钱工具 时时彩平台架设教程 时时彩员工会不会判刑 东森时时彩官网 时时彩源码演示网站 重庆时时彩怎么刷流水
pk10时时彩平台出租 时时彩龙虎和赔付规则 时时彩商业版源码 重庆时时彩合买平台 时时彩信誉平台 广州时时彩平台哪里有
时时彩开奖直播 时时彩开户用购彩金的 时时彩开奖上全狐网 江西时时彩如何开奖 重庆时时彩官网走势图 黑龙江时时彩中奖率高吗